Patiens

De som växte upp på 70 – 80 talet minns säkert hur det var att spela patiens med spelkort, inte på datorn utan vid matbordet. De kanske inte spelade själva utan det var deras föräldrar, mor och farföräldrar som gjorde det. Kortleken fanns oftast med när familjen reste, campande.

Idag plockar vi fram datorn, telefonen när vi vill fördriva tiden. Det är sällan man ser människor sitta och spela kort eller sticka och lyssna på radio dessa dagar.

På många sätt påminner de olika patientspelen om att spela enarmade bandit spel, förutom de fantasifulla namnen som exempelvis fruit-shop.se är också slumpens inverkan en gemensam faktor. Det är konstigt att patientspel inte blivit populärare än de blivit online, dvs att spela för pengar. Istället har online kasinon blivit stort. Visst närbesläktade spel som bingo och spela på skraplotter har också sina trogna fans. Det kanske beror på att traditionellt spelar inte människor om pengar när de spelar patients men när de skrapar skraplotter på sidor som gratis-skraplotter.nu eller i kön på på Pressbyrån vet de att de kan vinna för det har man alltid gjort..